EL BACALLÀ SALAT –GADUS MORHUA-

Propietats i com dessalar-lo.

El bacallà és un peix  que viu en aigües fredes i profundes, principalment a l’Atlàntic Nord i per tant lliure de Mercuri. Islàndia és el país per excel·lència en captura i salat del bacallà de forma tradicional.

El bacallà és un aliment molt nutritiu, ric en proteïnes, de manera que està especialment recomanat en etapes de creixement perque ajuda al desenvolupament muscular.

El bacallà és un peix blanc que té un baix contingut de calories, ja que conté un percentatge molt petit en greixos i el seu consum és important perque és una gran font d’omega 3, per tant podem afirmar que el bacallà ajuda a mantindré uns nivells equilibrats de colesterol i és beneficiós per la nostra salut cardiovascular aportant també un alt contingut de vitamina B6 i B3.

Cal destacar l’alt contingut en gelatina que ajuda a la formació dels cartílags dels ossos.

Podem dir que menjant bacallà fem salut i està boníssim.

Salut i bon bacalla!

Com dessalar el bacallà?

1.

Posem el bacallà en un recipient amb aigua ben freda que quedi cobert dos dits per sobre i amb la pell amunt el guardem a la nevera durant tres dies.

2.

Ara que ja tenim el bacallà ben hidratat, iniciem el procés de dessalat canviant l’aigua del recipient i en posant-ne de nova.

3.

Tornem a guardar el bacallà a la nevera i repetim el procés dues vegades cada 12 hores per tal del tindre en un òptim punt de sal .

4.

Quan el bacallà tingui el punt de sal que ens agrada, el podem guardar a la nevera sense aigua, un màxim de 48 hores abans de consumir-lo.

5.

Cal diferencia que si es per fer esqueixada amb un parell de canvis serà suficient i si el que volem dessalar es un morro  (llom gruixut)  serà millor fer fins a 4 o 5 canvis d’aigua.

6.

És important abans de cuinar el bacallà, eixugar-lo molt bé amb paper de cuinar per eliminar l’excés d’humitat.

Shopping Cart
Scroll to Top